Nybygg

Tining av frosne rør 24 timer i døgnet, året rundt!

DØGNSERVICE 91 90 20 20


Profesjonell hjelp med å tine en frossen vannledning

Med vekslende årstider følger vekslende temperaturer. Plutselig kommer en hard frostnatt, og så står du der uten vann i dusjen. Da er det godt å vite at hjelpen kun er en telefon unna.

Når rør utsettes for ekstrem kulde kan det føre til at vannet fryser inni. Når vann fryser, utvider det seg. Kobber- og plastrør takler en slik utvidelse dårlig og vil ofte sprekke.

Tining av fryste rør, gjør vi ofte i vinterhalvåret

Tining av frosne rør er noe vi i Spylerhuset gjør ofte i vinterhalvåret, og er gode på! Vi har spesialutstyr til bruk på både plastrør og stålrør.  Alt av Tette rør og avløp,  fikser vi for kunder i Oslo og Viken, uansett årsak.

Tining av frosne rør med varmtvann

Vår varmtvanns brenner i spylebilen sørger for riktig temperatur og kan brukes til selv de største isproppene, kan tine opp til 125 mm plastrør ved bruk av varmtvann og bruk av isdyse.

Ved bruk av varmtvann inne i hus, blokk, kjellere osv er vi avhengige av at det finnes sluk i gulv, da det vil komme mye vann tilbake når vi jobber og isproppen løsner, det bør også være en tilgjengelig stoppekran når isblokkeringen går.

Tining av rør på egenhånd

Om du er en gjør-det-selv-person, har du kanskje allerede testet ut flere av punktene i oversikten under. Noen av metodene kan hjelpe ved mindre ispropper, men har det først frosset godt, er det sjelden du klarer å fikse dette alene. Da er det rørlegger eller varmt vær som er eneste løsningen for å åpne dine tette rør igjen.

Uansett, dette kan du prøve før du ringer oss, om du har lyst:

 1. Aller først: Skru av hovedkranen! Frosset vann ekspanderer i volum, og kan føre til skader på røret. Du vil ikke ha vannskader i tillegg! Når røret har tint, skrur du vannet gradvis og forsiktig på, mens du sjekker om det starter å dryppe noen steder. Drypper det fra rørene nå, skrur du av igjen, og ringer oss.
 2. Hårføner: Bruk en vanlig hårføner på det frosne røret. Du blåser rett og slett bare varm luft på det frosne partiet. Dette kan gjøre susen! Her må du ha tålmodighet. Og hårføner.
 3. Skru opp temperaturen i rommet: Full fres på varmeovnene eller gulvvarmen kan tine opp vegger med frosne rør i. Dette kan ofte ta litt tid, kanskje flere dager om du har et svært kaldt rom.
NB! Vær forsiktig med stråleovner og for kort avstand. Bruk heller ALDRI direkte flammer, som lighter, primus og lignende. Ring heller oss enn å prøve å være MacGyver, det er mye billigere enn nedbrent hus.
4. Varmeflasker, varmepakninger eller lignende: Kan benyttes der dette er mulig. Tiner skånsomt, men sakte. Bytt vann ofte.
5. Legg kroppen din forsiktig inntil røret, og kos med det mens du synger «Mykji lys, og mykji varme». Dette kan tine selv den mest gjenstridige klump. Neida. Nå tuller vi. Denne metoden hjelper ingenting! Bortsett fra å kanskje skape litt stemning i rommet, så klart. Spør eventuelt rørleggeren når han kommer, om han liker at du synger mens han jobber.

 

Billigere enn rørlegger: Forebygg frosne rør

Til neste gang kan du jo tenke på å være litt i forkant, slik at rørene dine ikke fryser igjen. Ofte kommer den første harde frosten litt bardust på, og du rekker ikke tenke på alt du skulle ha gjort.

Vi har tre tips til deg som opplever at rørene ofte fryser og blir tette:

 1. Skalk lukene
  Med dette mener vi at du må sørge for å stoppe iskald trekk på rørene dine. Lukk ventiler, tett små hull i veggen, stapp litt isolasjon i sprekkene.
 2. Skru opp temperaturen før kuldeperioder
  Om du følger med på værmeldingen, kan du klikke opp innstillingene på ovnene dine når du vet at kulden er på vei. Hold dørene lukket til det aktuelle rommet, slik at det holder på varmen og rørene ikke fryser. Slik er du alltid litt i forkant, og du slipper å stresse med problemløsninger når kulden er der.
 3.  La kranen stå og dryppe
  Om ikke disse punktene holder frosten unna, alene eller til sammen, kan du sørge for å la kranen stå og dryppe bittelitt akkurat under de verste kuldeduppene. Rennende vann vil holde isen unna - så du ungår frosne rør.

Lykke til! Og ring oss gjerne for flere tips og råd om tining av frosne rør.

DØGNSERVICE 91 90 20 20

Ta kontakt med oss i Spylehuset, vi kan svare på alt rundt tining av frosne rør.  

Vi er her for å hjelpe deg

Døgnservice
91 90 20 20
Hverdager som helligdager.

Send oss en e-post
spylehuset@rorleggerhuset.no

Her holder vi til
Frysjaveien 35
0484 Oslo

Sentralt godkjent

Godkjent for ansvarsrett

Mesterbrev

Mestermerket

Byggebransjens våtromsnorm

Godkjent våtromsbedrift

Startbank

Leverandørregister for bygg og anlegg

Godkjent lærebedrift

Godkjent lærebedrift

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn-sertifisert

Velger du en mesterbedrift som oss - får du garantert solid fagkompetanse

Døgnservice