Nybygg

Hva er vannbåren varme

Vannbåren varme er et alternativ til tradisjonelle oppvarmingssystemer som elektriske ovner eller panelovner. Vannbåren varme er vann som varmes opp og sirkulerer i boligen via rør eller gjennom radiatorer. Vannbåren varme gir en god, lun og jevn varme i boligen. Vannbåren varme bidrar også til et sunnere inneklima, noe som er veldig bra for deg som sliter med allergi.

Vannbåren varme er spesielt egnet for boliger med gulvvarme eller store rom.

Hva koster det å Installere vannbåren varme

Installering av vannbåren varme kan være dyrere enn andre oppvarmingsalternativer, men det kan gi langsiktige besparelser.

Prisene på vannbåren varme vil være avhengig av hvilken type bolig du har og den standarden du velger, men prisen beregnes ofte per kvadratmeter. Hvilke energikilder som skal brukes til å varme opp vannet er en av faktorene som spiller inn på prisen. 

Faktorer som påvirker kostnadene med vannbåren varme 

  • Hvilken type system du velger.
  • Hvor mange rom eller områder du ønsker å oppvarme. 
  • Valg av varmekilde
  • Eksisterende installasjoner
  • Arbeidskostnader
  • Materialer og utstyr
  • Tidsramme

Rørleggerhuset kan hjelpe deg å vurdere om vannbåren varme er den rette løsningen for deg og dine behov. 

Vi leverer vannbåren varme til kunder i Oslo og Viken.

Vannbåren varme

Hva er bergvarmepumpe 

Bergvarmepumpe henter varme fra grunnfjellet eller under bakken på tomten din, med en kollektor. En av fordelene med dette systemet, er at du ikke trenger stor tomt, da hullet i fjellet har en liten diameter. På den måten blir tomten og miljøet rundt lite preget. Dette er en av grunnene til at flere velger denne formen for varmepumpe. Videre konsentrerer varmepumpen den lagrede energien og distribuerer den til radiatorer, gulvvarme, bad og dusj. Borehulldybde er mellom 60 til 200 meter, men varierer etter energibehov.

Bergvarme er en veldig effektiv måte å varme opp huset på, og kan dekke opptil 90% av oppvarmingsbehovet ditt. Fordi den bruker jordens varme, er bergvarme ikke avhengig av utendørstemperaturer på samme måte som luft- varmepumper.

Hva koster bergvarme - Pris er avhengig av en rekke faktorer

Størrelsen på boligen din: Jo større bolig, jo større varmepumpe trenger du.
Brønnens dybde: Dybden på borehullet avhenger av hvor mye varme du trenger og hvor varmt fjellet er i ditt område. Dypere brønner er dyrere.
Grunnforhold: Grunnforholdene kan påvirke hvor vanskelig det er å bore brønnen, og dermed prisen.
Valg av varmepumpe: Det finnes forskjellige typer bergvarmepumper på markedet, med ulike prisnivåer.

Som en grov veiledning kan du regne med at et komplett bergvarmeanlegg koster mellom 200 000 kr og 300 000 kr. Imidlertid kan prisen være både lavere og høyere, avhengig av faktorene nevnt ovenfor.

Innstallere bergvarmepumpe

Skal du pusse opp og rehabilitere eller bygge noe nytt? Vi har løsninger for alle typer bygg og vi hjelper deg gjerne med å velge riktig løsning og produkter. Bor du på Østlandet kan vi hjelpe deg med å forbedre inneklima og økonomien, ved å installere bergvarmepumpe og varmepumper. Vi prosjekterer og leverer i Oslo og Akershus. Vi ordner også innsending av nødvendig dokumentasjon til myndighetene.

Fordeler med bergvarme

Lavt energiforbruk
Miljøvennlig
Stabil og komfortabel varme
Lang levetid
Kan også brukes til kjøling om sommeren
Støtte fra Enova
 

Hva er jordvarmepumpe 

Varmepumpen er lik, men forskjellen ligger i hvilken type varmekilde som brukes, og energikilden kan være fjell, jord sjø eller grunnvann.  En jordvarmepumpe utnytter solvarmen som lagres i bakken og  passer perfekt for de som har tilgang på store utearealer.

Minimert energiforbruk og lavere strømregninger

Det er ingen nyhet at varmepumper generelt er både godt for miljøet og lommeboka. Vi blir mer og mer bevisste på smarte og langsiktige løsninger når det gjelder energi og forvaltning av våre ressurser. Med en bergvarmepumpe kan du raskt tjene inn pengene det kostet å kjøpe anlegget, ved at utgiftene for oppvarming av boligen faller betraktelig.

Bergvarme

Økonomisk støtte fra Enøk og Enova

Du kan få inntil kr. 40.000,- for å gå over til miljøvennlig alternativ som varmepumpe. Myndighetene har som mål å helt fase ut fossilt brensel og dette er gode nyheter for deg som enten skal bygge ny bolig, eller har en eksisterende bolig, og ønsker å gå over til fornybar varme.
Merk at Enøk gir tilskudd til nybygg og Enova gir tilskudd til eksisterende bygg.

Fordeler med vannbåren varme

Lang levetid: Vannbåren varme har en lang levetid sammenlignet med andre oppvarmingssystemer.
Lite vedlikehold: Vannbåren varme krever lite vedlikehold.
Inneklimaet: Vannbåren varme kan bidra til å forbedre inneklimaet ved å redusere støvsirkulasjon

Jevn varmefordeling: Vannbåren varme gir en jevn og behagelig varme i hele boligen, uten kalde soner.
Behagelig gulvvarme: Gulvvarme er en av de mest behagelige formene for oppvarming, da den varmer opp føttene dine og gir en god grunnvarme.
Ingen trekk: Siden vannbåren varme ikke bruker luft til å fordele varmen, slipper du trekk fra vifter eller radiatorer.

Økonomisk 

Lavt energiforbruk: Vannbåren varme kan være mer energieffektivt enn tradisjonelle oppvarmingssystemer, som panelovner eller luft til luft-varmepumper.
Lavere driftskostnader: Over tid kan vannbåren varme gi lavere driftskostnader sammenlignet med andre oppvarmingssystemer.
Miljøvennlig: Vannbåren varme kan brukes sammen med fornybare energikilder, som solenergi eller biobrensel, for å redusere CO2-utslipp.

Fleksibel

Kan brukes til både oppvarming og kjøling: Vannbåren varme kan brukes til å kjøle ned boligen din om sommeren ved å koble den til en væske-til-luft varmepumpe.
Skjult installasjon: Rørene til vannbåren varme er skjult i gulvet eller veggene, noe som gir en ryddig og estetisk tiltalende løsning.
Mange forskjellige varmekilder: Vannbåren varme kan brukes med en rekke forskjellige varmekilder, som for eksempel varmepumper, fjernvarme, biobrensel eller oljefyr.

Viktig å tenke på

Høye installasjonskostnader: Vannbåren varme kan være dyrere å installere sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingssystemer.
Kan være komplisert å installere: Installasjon av vannbåren varme kan være mer komplisert enn for eksempel panelovner.
Kan ta lengre tid å varme opp boligen: Vannbåren varme kan ta lengre tid å varme opp boligen sammenlignet med luftbaserte oppvarmingssystemer

Vannbåren varme gir deg total fleksibilitet

Med vannbåren varme som gulvvarme, får du en løsning som gir en helt unik bekvemhet og et perfekt inneklima. Gulvflaten som varmeflate, vil forenkle møbeleringen og rengjøringen, siden det ikke vil være noen elementer på gulv og vegger å ta hensyn til.

Befaring og prisoverslag

Vi kommer gjerne hjem til deg på en gratis og uforpliktende befaring. Under befaringen hjelper vi deg med å finne den løsningen som passer best for deg og din bolig. Etter befaringen får du en pris på hva det kommer til å koste. 

Ønsker du å spare miljøet, er vannbåren varme definitivt det riktige valget for deg.

 

Vi er her for å hjelpe deg

Døgnservice
40 08 40 40
Hverdager som helligdager.

Send oss en e-post
post@rorleggerhuset.no

Her holder vi til
Frysjaveien 35
0484 Oslo

Sentralt godkjent

Godkjent for ansvarsrett

Mesterbrev

Mestermerket

Byggebransjens våtromsnorm

Godkjent våtromsbedrift

Startbank

Leverandørregister for bygg og anlegg

Godkjent lærebedrift

Godkjent lærebedrift

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn-sertifisert

Velger du en mesterbedrift som oss - får du garantert solid fagkompetanse

Døgnservice