Nybygg

Rørinspeksjon med kamera 24 timer i døgnet, året rundt!

DØGNSERVICE 91 90 20 20

En svært informativ måte å finne ut av hva som er problemet på, er å bruke et spesialkamera i rørinspeksjonen. Med denne teknologien får vi full oversikt over rørenes indre liv! Vi hjelper kunder med rørinspeksjon i Oslo og Viken.

Hva er rørinspeksjon med kamera?

Rørinspeksjon er en innvendig kontroll av vann- og avløpsledninger, der vi bruker et vanntett kamera for å filme innsiden og undersøke rørene.

Når trenger du rørinspeksjon ?

Dette er nok ikke det aller første vi gjør, om du har trøbbel med rørene. Derimot er det et lurt valg om du har gjentatte problemer på samme sted. Hvis du for eksempel stadig må stake opp det samme tette røret, trass i at du er flink og tar en rekke forhåndsregler, da er det på tide å ta en skikkelig sjekk fra innsiden. En annen anledning til å benytte kamera i en rørinspeksjon, kan være om det oppstår et plutselig problem som det ikke er mulig å finne årsaken til. Da kan en kamerainspeksjon av rørene være gull verdt. En kamerainspeksjon av rørene kan også være et nyttig hjelpemiddel før kjøp eller salg av eiendom, hvor tilstanden til røropplegget er ukjent.

Hva slags kamera bruker vi i rørinspeksjonen?

Rørkameraene er digitale video-kamera som er spesialkonstruerte for å filme inne i rør. Til dette formålet er de utviklet til å være vanntette, og de tåler ganske mye. Det finnes forskjellige dimensjoner på kamerahodene, ettersom hvilke rype rør som skal undersøkes. Skal man kjøre det fra sluk, kan vi bruke det minste på 28 mm opp til 200mm. Det aller mest brukte kameraet er på 60 mm, og dette er det vi bruker i vanlige boliger. Her er rørdimensjonene 110 og 125 mm de vanligste.

Skriftlig rapport

Kameraet sender digitale signaler til en mottaker, som vi lagrer trygt på en PC/minnebrikke. Bildene kan du enkelt se på din egen data, og få oversendt sammen med en skriftlig rapport slik at du har til senere. På denne måten får du dokumentert alle anmerkninger om svakheter, skader, slitasje og rørkonstruksjoner, slik at det blir lettere for deg å forstå, og kanskje sette i gang, de tiltakene vi anbefaler gjennomført. 

Om du skal selge bygget, er det også en stor fordel å kunne dokumentere tilstanden til røropplegget på denne måten. Slik kan du unngå klager i etterkant, og være helt trygg på at alt er oppe i dagen ved et salg.

Rørinspeksjon med kamera

Hvor lang tid tar en rørinspeksjon ?

Om vi planlegger godt, kan vi få gjennomført en grundig rørinspeksjon på kun et par timer eller mindre. Hvis det er snakk om store blokkeringer eller veldig gamle og skitne rør, kan det hende at vi trenger å høytrykkspyle det aktuelle området først. Dette er fordi kameraet skal kunne få fri passasje, og få tilgang til å se alle overflatene best mulig.

Hvilke feil kan en rørinspeksjon avdekke?

På en avløpsledning kan det enkelt oppdages om gjenstander har kommet ned i avløpet. Vi ser også fort om det har kommet avleiringer som har tettet igjen ledningen, og vi kan oppdage bruddskader, ujevnheter i rørveggene, motfall, og svanker med vannfylling. Slike typer feil kan enten oppstå etter lang tid, eller rent plutselig uten noen åpenbar årsak. Rør er utsatt for slitasje og ytre påvirkning de også, som resten av delene i et bygg.

Når det gjelder drikkevannsrør og drensrør, er det ikke så vanlig å bruke kamerainspeksjon til disse. Spør oss om våre andre metoder til å finne feilen på slike typer rør! Vi kan hjelpe deg.

Gjennomføring av rørinspeksjonen

Når vi skal utføre en rørinspeksjon med tilhørende spyling, bruker vi en spesialutstyrt spylebil med lang rekkevidde. Denne enheten gir oss enkel tilgang til de aktuelle rørene, uansett om du har et hus, en leilighet eller et industribygg.

Usikker på om du trenger en rørinspeksjon, med eller uten kamera? Ta kontakt på telefon 91 90 20 20 eller epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., vi svarer på hva det skulle være du lurer på.

Vi er her for å hjelpe deg

Døgnservice
91 90 20 20
Hverdager som helligdager.

Send oss en e-post
spylehuset@rorleggerhuset.no

Her holder vi til
Frysjaveien 35
0484 Oslo

Sentralt godkjent

Godkjent for ansvarsrett

Mesterbrev

Mestermerket

Byggebransjens våtromsnorm

Godkjent våtromsbedrift

Startbank

Leverandørregister for bygg og anlegg

Godkjent lærebedrift

Godkjent lærebedrift

Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn-sertifisert

Velger du en mesterbedrift som oss - får du garantert solid fagkompetanse

Døgnservice